Nem ve Küfe Son

Nem ve küfe son diyoruz, bilindiği gibi gerek binaların yapımı sırasında gerekse kullanım sırasında sıcak-soğuk farkı ile oluşan su buharı nem, küf ve rutubet.

Nem ve Küfe Son

Nem ve küfe son diyoruz, bilindiÄŸi gibi gerek binaların yapımı sırasında gerekse kullanım sırasında sıcak-soÄŸuk farkı ile oluÅŸan su buharı nem, küf ve rutubetin oluÅŸmasına zemin hazırlıyor.

Fakat nem ve küfe son vermek için de gerekli cihaz ve ürünler bulunuyor.

Ä°nsanların evlerinde ve iÅŸyerlerinde nemlilik oranlarının rahatsız etmeyecek düzeyde olması için duvarların gözeneklerinin kapalı olmaması gerekiyor.

Bu da nem oranının yüzde 40 – yüzde 60 arasında kalması yani kaliteli havanın ve konforlu bir yaÅŸam alanının bulunması ile mümkün oluyor.

Yüksek nem küf ile mantarların oluÅŸmasına sebebiyet veriyor. Küf ise geliÅŸmek için aşırı rutubetli alanlara ihtiyaç duyuyor.

Küfün önüne geçilmediÄŸi takdirde binadaki eÅŸyalara zarar vererek kullanılmaz hale gelmelerine, bina yapı elemanlarına zarar verir.

Binanın ömrünün azalmasına, insanlara zarar vererek saÄŸlık sorunları yaÅŸamasına sebebiyet veriyor.

ÖrneÄŸin deri hastalığı olan sporotrikoz ile pitiryazis versikolor küflerden oluÅŸuyor.

Bunun dışında astım, nefes darlığı, öksürük, solunum yolları enfeksiyonları, bronÅŸit, romatizma, alerjik rinit, egzama ve benzeri hastalıklara yol açabiliyor.

Bu ve benzeri saÄŸlık sorunlarının giderilmesi için neme ve küfe son verilmesi gerekiyor.

Su akıntısı ile sızıntılarının kesilmesi küflü eÅŸyalar ile malzemelerin ortadan kaldırılarak yenileri ile deÄŸiÅŸtirilmesi saÄŸlık sorunlarının giderilmesi için yeterli olabiliyor.

Nem, yapı üretiminde yanlış malzeme seçiminin yanı sıra bilinçsiz ve hatalı uygulamalar, eksik yalıtım ve izolasyon ile mevsimsel etkiler sonucu oluÅŸmasına raÄŸmen neme karşı önlem almak zor deÄŸil.

Bu önlemlerin bazılarını kiÅŸiler havalandırma ve benzeri pratik uygulamalar ile alırken bazı çözüm yolları için profesyonel ve kalıcı çözümlerin uygulanması gerekiyor.

Bunlara örnek ise nem kurutma ya da borularda kaçak veya sızıntı varsa onların deÄŸiÅŸtirilmesi ile nem bariyeri, nem önleyici boya ya da küf giderme ilacı kullanmak baÅŸlıca küfe karşı önlem yöntemleri arasında bulunuyor.

Yüksek nemi önleyen ve ortam nemini ayarlayan yönü ile dikkat çeken nem sorununu giderici araçlardan bir diÄŸeri de nem alma cihazlar olarak karşımıza çıkıyor.

Uygun nem alma cihazı kullanarak ortam nemini azaltarak nem ve küfü engellemek mümkün oluyor.

Nem ve küf yüzde 70 ila yüzde 80 gibi nem deÄŸerlerinin yüksek olduÄŸu yerlerin yanı sıra ortam nemi yüzde 40 ya da yüze 60 ise yani ortamdaki nem ideal oranda ise de oluÅŸabiliyor.

Bunun en büyük sebebi ise ciddi sıcaklık farkı oluyor.

ÖrneÄŸin ortamın nemi yüzde 50 düzeyinde ise yani ideal koÅŸullarda ise fakat ortamda kapalı mekanlar arasında aşırı bir sıcaklık farkı varsa yoÄŸuÅŸma yaÅŸanarak hiç istenmeyen nem ve rutubet ile karşılaÅŸmak mümkün oluyor.

Nem ve küfe son demek için konusunda uzman ekibimizden destek alabilirsiniz.

Hiç geçmeyen nem problemlerini uzman ekibimiz garantili bir ÅŸekilde çözdükten sonra yüksek neme ve küfe karşı alabileceÄŸiniz önlemler.

Konusunda uzmanlarımıza danışmanız nem ile bilinçli bir ÅŸekilde mücadele etmenizi saÄŸlayacağı için sorunu kökünden çözeceksiniz.

#nemveküfeson #nemeson #küfeson #nemveküfgiderme #nemgiderme #küfgiderme