Küf Alma Cihazı

Küf alma cihazı içeriğindeki bir vantilatör yardımıyla ortamdaki havayı vakumlayan cihazlar, bu havanın cihazda mevcut bulunan soğuk bir plakla temasını sağlar.

Küf Alma Cihazı

Küf alma cihazı olarak da bilinen ve aslında rutubet gideren cihazların çalışma prensibi aslında soÄŸuk havalarda camların buÄŸulanmasından daha farklı bir kurala dayanmaz.

Isıtılmış durumda bulunan odalarımızda var olan su buharı, ortamda dolanırken soÄŸuk bir yüzey olan cama temas eder ve burada hemen yoÄŸunlaÅŸma eÄŸilimine girer.

Bunun sonucu olarak da camdan su sızıntıları aşağıya, duvarlara doğru akar.

Küfü alma cihazı için benzer bir kuraldan hareket ettiklerini söylemek yanıltıcı olmaz.

Ä°çeriÄŸindeki bir vantilatör yardımıyla ortamdaki havayı vakumlayan cihazlar, bu havanın cihazda mevcut bulunan soÄŸuk bir plakla temasını saÄŸlayarak neminin burada yoÄŸunlaÅŸmasını saÄŸlar.

Ardından nispi nem düzeyi düÅŸürülmüÅŸ olan havayı yeniden ortama üfler.

Sürekli devam eden döngü sayesinde ortamdaki nem cihaz içerisinde yoÄŸunlaÅŸtırılarak bir haznede depolanmış ve böylece rutubet giderilmiÅŸ olur.

Rutubetin en belirgin etkisi olan küfü gidermek için bu ÅŸekilde küf alıcı cihaz kullanmak son derece yerinde bir seçim olarak karşımıza çıkar.

ÇeÅŸitli modelleri bulunan bu cihazları kullanılacak yerin hacmi ile orantılı olarak seçmek ve doÄŸru bir ÅŸekilde kullanmak gerekir.

Modern teknolojinin bulduÄŸu çözümlerden birisi olan küf alıcı cihazlar sayesinde ev ve iÅŸyerlerinde rutubetin olumsuz ve son derece yıkıcı etkilerinden korunmak mümkün olmaya baÅŸlamıştır.

Böylece hem binalar hem de içerisinde yer alan ve çoÄŸu son derece kıymetli hatta antikalardan, pahalı diÄŸer eÅŸyalara varıncaya kadar her türden deÄŸerli varlık nem ve küften korunabilmektedir.

Cihaz seçiminde nem alma, yani hava içerisindeki rutubeti yoÄŸunlaÅŸtıracak ünitesinin kapasitesine dikkat etmek gerekir.

Ne kadarlık bir hacimde kullanılacağına göre seçim yapmak ve karar vermek en doÄŸru olanıdır.

Küf alma cihazı sayesinde rutubetin en kötü ve en çok göze batan etkilerinden birisi olan küf oluÅŸumunun önüne geçebilmek mümkün olmaktadır.

Aksi halde duvar diplerinde, pencere kenarlarında, daha kötüsü dolap içleri gibi havalandırılması pek de kolay olmayan noktalarda oluÅŸan küfler hem kötü koku yaymakta hem de birçok eÅŸyayı kısa sürede kullanılamaz hale getirmektedir.

Gerek ev tipi kullanım gerekse sanayi tipi diye adlandırılabilecek mekânlarda kullanmak amacıyla tasarlanmış tüm küf alma cihazı modelleri insan saÄŸlığı açısından da son derece önemli ve olumlu katkılar saÄŸlamaktadır.

Rutubetin giderilmesi sayesinde çok daha saÄŸlıklı ortamlar elde edilmekte ve bunun doÄŸal sonucu olarak da insan saÄŸlığına hatırı sayılır bir katkı yapılmış olmaktadır.

YaÅŸanan tüm mekânlardaki nemin giderilmesi, ısıtma maliyetlerinin düÅŸmesini saÄŸlamakta ve böylece astımdan romatizmaya birçok hastalığın tetikleyicisi olan rutubetin bir baÅŸka olumsuz etkisi de uzaklaÅŸtırılmış olmaktadır.

Hangi açıdan bakılırsa bakılsın rutubet giderme iÅŸlemi son derece yararlı ve gerekli bir uygulama olarak karşımıza çıkar.

Firmamızdan satın alabileceÄŸiniz yada kiralayabileceÄŸiniz uygun fiyatlar ile küf alma cihazını kolaylıkla temin edebilirsiniz.

#küfalmacihazı #küfalıcı