Ozonlama Teknolojisi

Ozonlama Teknolojisi
Bize Ulaşın : 0545 857 77 70
Konuya 5 Puan verildi

Ozonlama Teknolojisi

Ozonlama Teknolojisi

Doğal koşullarda atmosferin üst tabakalarında ultraviyole ışınları, alçaklarda ise şimşek ile yıldırımın oluşturduğu ozonun faydalarını bilen insanoğlu, teknolojinin yardımı ile ozon oluşturmanın yollarını arıyor.

Bu sebeple 1886 yılında ilk ozon çalışmaları Fransa’da başlıyor. Fransa’nın Nice kentinde ise ilk ozonlu su arıtma tesisi 1906’da kuruluyor.

Ozon kullanılarak arıtılan dünyanın en büyük içme suyu arıtma tesisi ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles şehrinde yer alıyor.

Ozonlama teknolojisi sayesinde Türkiye’de üretilen ambalajlı içme sularının yüzde 100’u ile dünyadakilerin büyük çoğunda ozonlama işlemi yapılıyor.

Havada yüzde 21 oranında bulunan 2 atomlu oksijen molekülüne oksidasyon süreci sonunda eklenen oksijen atomu yani 3 atomlu oksijen molekülü oksijen molekülünü ozon molekülüne dönüştürüyor.

Bu dönüşüm için de çok özel koşulların oluşması gerekiyor. Özel koşullar ise ozonlama makinesi ile sağlanıyor.

Ozonlama işlemi esnasında üçüncü atom diğer atomlara zayıf bağ ile bağlanmış olduğundan ayrılma ihtimali yüksektir.

Molekülden ayrılarak tek kalan oksijen atomu aktif olarak bulunuyor ve her maddeyi oksitliyor.

Havada uçuşan mikroorganizmalara yapışan ozon hücre duvarlarını parçalayarak onların ölmesine yol açıyor.

Steril ortamda ise benzer bir atom ile birleşerek iki atomlu oksijen molekülünü oluşturuyor.

Mikroorganizmaların da tamamını yok ediyor. Buna da dezenfeksiyon etkisi deniliyor.

Birçok molekülü parçalayan, oksitleyen ve değiştiren ozon, bu özelliği ile deodorizma etkisi yani koku giderici olarak da kullanılıyor.

Ozonlama teknolojisi ile oluşturulan ozon, ortamda yer alan ağır metal, zehirli gaz ve solvent buharını oksitleyerek bozuyor.

Bu da kanserojen başta olmak üzere zararlı etkilerin yok olmasını sağlıyor.

Flokülant etkisi bulunan ozon. Bu etkisi sayesinde havada yer alan sigara dumanı, tozlar, nano partiküller ve benzerlerini birleştirerek sökmesini sağlıyor.

Bilindiği gibi havada bulunan toz taneciklerinde mikroplar oluyor ve bu tanecikler ciğerlere girerek birikiyor ve alerjik bünyelerde ise rahatsızlığa yol açıyor.

Ozon bunları ve sigara dumanını yere çökerterek koku ve zararlı mikroorganizmaları yok ediyor.

Kapalı mekanlarda ozon gazı olmadığı için ozon gazının depolanması da mümkün olmadığından dolayı kapalı mekanlar için ozon teknolojisi uygulanarak gerçekleştirilen ozonlama ile üretilen ozon gazı, uygulanacak mekâna verilerek flokülasyon denilen işlevi yerine getiriyor.

Oksitlenme, sterilizasyon ve dezenfektasyon işlemleri sayesinde mekânda bulunan kötü kokular ve sağlığa zararlı mikroorganizmalar yok ediliyor.

Ozonlama teknolojisi ile giderilen kokular arasında başta sigara kokuları olmak üzere boya kokuları, medikal kokular, su kokuları, mutfakta yemeklerden oluşan kokular, çöp kokuları, arıtma tesisinden kaynaklanan kokular başta olmak üzere birçok koku temizleniyor.

Bir önemli husus olarak belirtmekte fayda gördüğümüz bir durum ise nem, rutubet, küf gibi ortam kokularını almak sadece ozonlama yöntemi yeterli gelmemektedir,

Bu gibi ortamlar ozonlama öncesi mutlaka küf, nem, rutubet gibi sorunların kaynağı bulunup giderilmeli ve nem kurutma cihazı ile kurutularak ozonlama aşamasına gelinmesi sağlanmalıdır.

Ozonlama yapılarak üretilen ozon gazından sağlık ve güzellik alanında da önemli ölçüde faydalanılıyor.

Siz de bulunduğunuz mekânı ozonlama teknolojisinden faydalanarak temizletmek istiyorsanız size bir telefon kadar yakınız.

#ozonlamateknolojisi #ozonlama #nemkurutmacihazı #ozonlamauygulaması


Önceki Sayfa :

« Tavan Nem Alma




( Toplam Oy : 5 ) ( Oyveren : 1 ) ( ortalama : 125 )

  • Bizi Takip Edin : 
  • Bu gibi ortamlar ozonlama öncesi mutlaka küf, nem, rutubet gibi sorunların kaynağı bulunup giderilmeli ve nem kurutma cihazı ile kurutularak ozonlama aşamasına gelir
  • CRN NEM KURUTMA