Lütfen Bekleyin... Sayfa Yükleniyor

Crn Nem Alma Kurutma

Nem Alma
Nem Alma

Nem Alma

Nem Alma

Kullanılan binaların gerek kötü kullanımlarından gerek eski yapı olmalarından gerekse iklim koşullarından dolayı binaların duvarlarını nem kaplıyor.

Nem, binalar kötü kullanılmamasına rağmen uzun sürede yine binaların içerisine sızıyor.
Böyle durumlarda hem sağlık hem de binaların daha uzun ömürlü olabilmeleri için nem alma işleminin yapılması gerekiyor.

Binalar inşaat halinde iken yaşanan su kaçakları kontrol edilmez ya da giderilmezse, sürekli yağmur alan iklim koşullarında boya badana ile bakım işleri yapılmazsa, Banyo tuvalet ile mutfak gibi ıslak alanlar dikkatsiz kullanılırsa mekanların duvarlarına işleyen nem belli bir süre sonra küf oluşmasına sebep oluyor.

Binalar düzgün kullanılmasına ve ıslak alanlarda nem için gerekli önlemler alınmasına rağmen insanların nefes alıp vermeleri, mekânda bulunan hayvanların solumaları hatta bitkiler varsa bitkilerin foto sentez olayı ya da terleme gibi durumlar nedeniyle yaşanılan su kayıpları mekandaki nem miktarının yükselmesine yol açıyor.

Hatta banyo yapmak, yemek pişirmek gibi insanların günlük yaşantısının vazgeçilmezleri arasında yer alan olaylar bile nem miktarını artırıyor.

Böyle durumlarda mekânın nemi düşürülerek normal seviyesine indirilmezse belli bir süre sonra kötü kokular, küf, duvarların siyahlaşması, başta romatizma olmak üzere sağlık sorunlarının yaşanması ya da binaların ömrünün kısalması gibi olumsuz sonuçlar doğurabiliyor.

Nem alma için havalandırma gibi durumlar bina özellikleri ile iklim koşullarından dolayı etkisiz olabiliyor ya da tek başına yeterli olmayabiliyor.

Bir mekânda konforlu yaşam alanı denilen alanın sıcaklığının 20-27 derece nemin ise yüzde 40- yüzde 70 arasında olması gerekiyor.

Bu gibi durumlarda mekanların özelliklerine uygun nem alma cihazları kullanılarak nemin alınması büyük önem taşıyor.

Çünkü havadaki fazla nemin alınması nem alma cihazı ile gerçekleştiriliyor.

Ortama en uygun nem alma cihazları ise odanın hacmi ile iklim koşullarının tespiti ile belirleniyor.

Oda büyüklüğü ile iklim verileri kapasite hesaplayıcıya girildiği zaman nem alıcısının sahip olacağı güç tespit ediliyor.

Doğru nem alma cihazının kullanılması hem nemin doğru olarak alınması hem de gereğinden fazla elektrik tüketimi ve benzeri ekstra maliyetleri düşürüyor.

Konforlu ve sağlıklı bir oda iklimi için nem alma işleminin yapılması büyük bir önem taşıyor.
Nem alma olayı önemsenmediği takdirde kısa vadede olmasa bile orta ve uzun vadede daha büyük zararlar ile karşılaşılması gündeme geliyor.

Böyle bir durumda hem oluşacak rutubetin hem de nemin rutubet kurutma ve nem kurutma olarak yapılması gerekiyor.

Bunun için de mekân sahibi, cebinden ekstra masraf ödeyerek nem alma, nem kurutma ve rutubet kurutma işlemleri için profesyonel bir destek alması daha da büyüyecek sorunların önüne geçmek için gerekli oluyor.

Nem Alma cihazları hakkında detaylı bilgi ve nem kurutma ile ilgili profesyonel çözümler için bir de bizi arayınız

#nemalma #nemialma #evnemalma #binanemalma #odanemalma #inşaatnemalma