Neden Beton Kurutma Yapılmalı?

Neden Beton Kurutma Yapılmalı? beton kurutulmazsa ne olur? Beton kurutulmalı mı? Gibi sorulara bu yazımızda sizleri beton kurutma ile aydınlatmaya çalışacağız.

Neden Beton Kurutma Yapılmalı?

Neden Beton Kurutma Yapılmalı?beton kurutulmazsa ne olur? Beton kurutulmalı mı? Gibi sorulara bu yazımızda sizleri aydınlatmaya çalışacağız.

Ancak bu cevapların içerisinde en can alıcı binanızı saÄŸlıklı bir ÅŸekilde uzun yıllar boyunca bir yaÅŸam alanı olarak kullanmak için beton kurutmanın yapılması gerekir olmalıdır.

Neden beton kurutma yapılır dendiÄŸinde beton ilk yapılırken su ile birleÅŸmiÅŸ olduÄŸundan ve katılaÅŸması gerektiÄŸinden hiçbir ÅŸekilde ıslaklık ve nem üzerinde bulunmamalıdır.

Beton kurutmanın yapılabilmesi için gerekli olan tek materyal beton kurutma cihazıdır.

Nem kurutma cihazı beton içi ve dışını derinlemesine kurutarak üzerinde hiçbir ıslaklık ve nemin kalmamasını saÄŸlamakta ve betonu olması gereken forma ulaÅŸtırarak nem dengesini saÄŸlamaktadır.

Beton kurutmanın saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yapılması için beton atma iÅŸleminin tamamlanmasının hemen ardından kurutma cihazı ile kurutma iÅŸlemine geçilmesi gerekmektedir.

Bu iÅŸlem için kesinlikle beklenmemesi elzemdir. Beton atma iÅŸleminin ardından kurutma iÅŸlemine hemen geçilmemesi beton üzerinde bulunan nemin betonun içerisine iÅŸlemesine neden olmakta ve bu kez beton kurutma iÅŸi oldukça uzun sürmekte ve zorlanılmaktadır.

Bu sebeple beton atma iÅŸlemi tamamlandığında beton atılan alanın metre kare olarak kapasitesine uygun bir beton kurutma cihazı edinilmeli ve kurutma iÅŸlemi vakit kaybedilmeden gerçekleÅŸtirilmelidir.

Beton kurutma cihazı edinmek için firmamız ile baÄŸlantıya geçmeniz ve kurutulacak olan betonun ne kadar bir büyüklüÄŸe sahip olduÄŸu ile adresinizi bildirmeniz bizler için yeterli olmaktadır.

Beton kurutma sadece inÅŸaat halinde olan yapılarda deÄŸil, yaÅŸam alanı olarak kullanılan yapılarda da sıkça yapılan ve yapılması gereken bir iÅŸlemdir.

Yapımı tamamlanmış ve kullanılmakta olan binalar inÅŸaat halindeki binalardan daha çok nemlenme ve rutubetlenme sorunları ile karşı karşıya kalmaktadır.

Bunun sebepleri arasında beton altında bulunan su borularında zamanla meydana gelen aşınmalar ve buna baÄŸlı olarak çatlamalar ile birlikte oluÅŸan su sızıntıları, dış etken olarak adlandırabileceÄŸimiz ve yalıtım eksiliÄŸi ile betonunun zamanında iyi kurutulmamasından kaynaklanan yaÄŸmur betona zarar vermesi sayılabilmektedir.

Daha ağırlıklı olarak ıslaklık gibi sebeplerden dolayı oluÅŸan nem ve rutubetlenme günümüzde yaÅŸam alanı olarak kullanılan binalarda çok sık karşılaşılan bir durumdur.

Beton sağlıklı bir şekilde kurutulmadığından nemlenmekte ve dışarıdan da yağmur suyu ile deforme olmaktadır.

Beton kurutmanın faydası olarak en baÅŸta sayılabilecek iki önemli kriter zaman ve maddiyattır.

EÄŸer beton saÄŸlıklı bir ÅŸekilde kurutulursa inÅŸaat zamanında hatta zamanından önce teslim edilebilecek ve ekstra maliyetler ile karşı karşıya kalınmayacaktır.

Beton olması gereken bir ÅŸekilde kurursa beton üzerine sonradan uygulanacak olan yalıtım malzemesi iÅŸlevini yerine getirebilecek ve böylece ısınma için harcanan maliyet minimum düzeylere inecektir.

Neden beton kurutulmalı sorusuna beton kurutma cihazı satışı ve kiralamasını yapmakta olan firma olarak verebileceÄŸimiz en akılcı cevaplardan birisi de eÄŸer binanızda sorun istemiyorsanız, yazın serin kışın ise sıcak hissetmek istiyorsanız yalıtım malzemesi kullanmadan önce beton kurutma iÅŸlemini saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yapmanız ve sonrasında yalıtım malzemesi kullanmanız cevabını verebiliriz.

Beton kurutmanın yararı olarak sayabileceÄŸimiz bir diÄŸer önemli madde ise yaÅŸam alanı olarak kullanacağınız binanızın dış görünüÅŸü açısından beton kurutmanın çok önemli bir yeri bulunduÄŸu maddesidir.

SaÄŸlıklı bir beton kurutma iÅŸlemi binanın dış görünüÅŸünü olumlu anlamda etkileyecek ve binada deformasyon olma ihtimali azaldığı gibi daha az aralıklar ile bina badana ve boya isteyecektir.

Neden beton kurutma yapılmalı? sorusuna verebilecek cevap oldukça çok. Elimizden geldiÄŸince en faydalı ve hayati deÄŸer taşıyan unsurları açıklamaya çalıştık.

Beton kurutma firması olarak tavsiyemiz beton kurutma işini yaparken mutlak suretle beton kurutma cihazından faydalanmanız ve bu işlemi beton atma işleminin hemen ardından vakit kaybetmeden yapmanız olacaktır.

#nedenbetonkurutmayapılmalı #betonkurutma #betonkurutmayapılmalımı