Şap Kurutmanın Yararları

Şap kurutmanın yararları içerisinde en başta sayılabilecek olan kurutulmuş bir şap, nem ve rutubet sorunları ile karşılaşma oranı oldukça düşük bir ihtimal olur

Şap Kurutmanın Yararları

Åžap kurutmanın yararları içerisinde en baÅŸta sayılabilecek olan kurutulmuÅŸ bir ÅŸap, nem ve rutubet sorunları ile karşılaÅŸma oranı oldukça düÅŸük bir ihtimal olmaktadır.

Åžap kurutma iÅŸlemi ÅŸapın atılmasının hemen ardından yapılması gereken bir iÅŸlem olup gecikmemesi için bir an önce ÅŸap kurutulması saÄŸlanmalıdır.

Åžapın atılmasından sonra hızlı ve kontrollü bir ÅŸekilde kurutma cihazı ile kurutulması ÅŸapın görsel olarak daha parlak görünmesini saÄŸlarken aynı zamanda atıldığı alanda daha uzun süre kullanılmasını saÄŸlamaktadır.

Åžap nem kurutma iÅŸlemi kurutma cihazı dışında farklı yöntemler ve uygulamalar ile yapılmamalıdır.

Bu farklı yöntemlerin başında ÅŸapın kendisinin bekleyerek kurutulması gelmektedir ki bu ÅŸapın saÄŸlıklı bir ÅŸekilde kurumasını engellemekte ve nemlenmenin artarak ÅŸap atılan betona iÅŸlemesine neden olmaktadır.

Şapın kurutulmasının yararları arasında betonarme yapı ile şapın arasında boşluk kalmaması da yer almaktadır.

Şap kurutulmaz ise bu boşluk arasında atılan şapın nemi dolmakta ve bu durum nemlenme sorununa neden olmaktadır.

Bu nedenle şap atıldıktan hemen sonra vakit kaybedilmeden kurutulması gerekmektedir.

Åžap uygulaması özellikle alışveriÅŸ merkezlerinde çoÄŸumuzun gördüÄŸü güzel zeminlerin ortaya çıkmasında kullanılmaktadır.

ÇoÄŸunlukla granit, mermer ya da epoksi malzemeden yapılan bu zeminler yapılmadan önce mutlak suretle ÅŸaplanması gerekmektedir.

Ancak bu ÅŸap uygulamasının istenilen kıvamda olabilmesi için uygulandıktan hemen sonra kurutulması gerekmektedir.

Bu kurutma iÅŸlemi doÄŸal yöntemler ile yapılmamalıdır.

Åžap kurutmada kullanılan ve istenilen kurutmayı sadece o an için saÄŸlayan yöntemler arasından ÅŸapın kendi kendine kurumasını beklemek ilk sırada gelmektedir.

Bu ÅŸekilde yapılan kurutma iÅŸlemi saÄŸlıksız olmakta ve yapılan ÅŸap uygulamasının tamamı aynı derece kurumadığından kurumayan kısımlarda kalan nem kuruyan kısımlara etki ederek ÅŸapın özelliÄŸini ve etkisini yitirmesine neden olmaktadır.

Åžap kurutma kullanılan bir baÅŸka yöntem ise elektrikli ısıtıcılar ile yapılan kurutma iÅŸlemidir.

Bu iÅŸlemde elektrikli ısıtıcılar ÅŸapın uygulandığı alana yerleÅŸtirilmekte ve sadece ÅŸapın üst yüzeyini kurutmaktadır.

Oysaki şap derinlemesine kurutulması gereken bir malzemedir.

Sadece üst yüzeyinin kurutulması ilk anda kurutmanın iÅŸe yaradığı izlemini getirse de ilerleyen zamanlarda nemlenme ve rutubetlenme sorunları ile karşılaşıldığında bu kurutma iÅŸleminin bir iÅŸe yaramadığı ve son derece yanlış bir iÅŸlem olduÄŸu anlaşılmaktadır.

Åžap kurutmanın yararları arasında sayarsak kullanılması gereken tek yöntem kurutma cihazı ile kurutma iÅŸleminin gerçekleÅŸtirilmesi saÄŸlanmalıdır.

Kurutma cihazı ile yapılan kurutma iÅŸleminde istenilen kurutma kıvamı yakalanmakta ve ÅŸap dökülen alan sadece üst yüzey olarak deÄŸil, derinlemesine bir ÅŸekilde kurutulabilmektedir.

Firmamız ile irtibata geçip kurutma cihazı talebinizi bize ilettiÄŸinizde adres bilgilerinizi ve ÅŸap nemi kurutma iÅŸlemi yapacağınız alanın büyüklüÄŸünü bizlere bildirdiÄŸinizde doÄŸru ve yeterli kapasiteye sahip olan bir kurutma cihazını teknik personellerimiz adresinize kadar getirmektedir.

Cihazın kullanımı hakkında teslim sırasında tüm bilgiler ve kullanım için yararlı olacak püf noktaları cihaz üzerinde göstermekte ve cihazı çalışır bir ÅŸekilde teslim etmektedir.

Åžap kurutmanın yararları doÄŸru bir deyim olup mutlaka ÅŸap atımı sonrası bir kurutma cihazı ile gerçekleÅŸtirmek için mutlaka firmamızı arayın.

#şapkurutmanınyararları #şapkurutmanınyararı #şapkurutma #şapnemkurutma #şapkurutmacihazı