Neden Ozonlama Yapılır

Neden Ozonlama Yapılır, ozonlamaya kaba tabir ile 2 atomu bulunan oksijene bir atom daha ekleyerek ozon haline getirme işlemi diyebiliriz.

Neden Ozonlama Yapılır

Neden Ozonlama Yapılır, ozonlamaya kaba tabir ile 2 atomu bulunan oksijene bir atom daha ekleyerek ozon haline getirme işlemi diyebiliriz.

Ozonlama sterilizasyon saÄŸlama ve suda bulunan zararlı bakterileri öldürerek suyu temizlemek ve dezenfektan olarak ozon gazının kullanılması için yapılıyor.

Neden ozonlama yapılır? Sorusunun tek cevabı suyun temizlenmesi olmuyor. ÇeÅŸitli sektörlerde sterilizasyon saÄŸlama için kullanılan ozon gazı, saÄŸlık sektöründe de kullanılıyor.

Ozon gazı temizlik sektöründe de temizlik firmaları tarafından koku giderici ve temizleme yöntemi olarak da kullanılıyor.

Ozon, aktif oksijen olarak da biliniyor. DoÄŸada bulunan bu özel molekül mucizevi özelliÄŸi sayesinde sadece temizlik amacıyla deÄŸil saÄŸlık ve güzellik sektöründe de kullanılıyor.

DoÄŸal bir temizleyici olan ozon molekülü üç oksijen atomundan meydana geliyor. 

Doğada genellikle yağmurdan ve fırtınalardan sonra oluşan ozonun temiz ve taze bir kokusu bulunuyor.

Atmosferin dışında ultraviyole ışınları, alçak kısımlarda ise yıldırım ile ÅŸimÅŸeklerin etkisi ile doÄŸal olarak oluÅŸan ozon, günümüzde ozonlama sistemi yaratan ozonlama makineleri tarafından da insanlar eli ile yapılıyor.

Ozon tabakasının dünya üzerindeki yaÅŸamın devamı konusunda oynadığı rolü düÅŸündüÄŸümüzde ozon, ozonlama ya da ozon gazının önemi daha iyi kavranıyor.
Ozonun depolanma özelliÄŸi olmadığı için ozonlama iÅŸlemi ozonun kullanılacağı yerde yapılması yani ozon gazının nerede kullanılacaksa orada üretilmesi gerekiyor. 

Ozonun depolanamama sebebi ise stabil bir gaz olmamasından kaynaklanıyor.

Neden ozonlama yapılır? Bunu daha iyi kavrayabilmek için ozon gazının faydalarını bilmekte fayda bulunuyor.

Ozon uygulaması gerçekten pis koku alma uygulamalarında tartışmasız bir iÅŸlem fakat nem gibi ortamlar için direk ozon yapılması yeterli olmayacak olup nem sorunu giderilmediÄŸinde küf gibi koku tekrarlayacaktır.

Bu sebeple ozon öncesi bu nem ve küf gibi sorunu gidermek gerekir bu yüzden mutlaka ilk olarak nem alma iÅŸlemi ve sonrası nem kurutma yapılır bu nem kurutma cihazı ile olmaktadır.

Ozonlama faydaları
-Kanser baÅŸta olmak üzere çok çeÅŸitli saÄŸlık problemlerinde olumlu etkisi olduÄŸu için saÄŸlık sektöründe kullanılıyor.
-Mikropları öldürücü etkisi olduÄŸu için su arıtma tesislerinde kullanılıyor.
-Cildi gençleÅŸtirici etkisi olduÄŸu için güzellik sektöründe kullanılıyor.
-Küf, bakteri ve organizmaları öldürdüÄŸü ve bunların yaydığı pis kokuları temizlediÄŸi için temizlik sektöründe kullanılıyor.
-Dezenfektan etkisi olduÄŸu için tekstil, gıda, saÄŸlık, lojistik ve benzeri sektörlerde alternatifsiz bir ÅŸekilde dezenfektan olarak kullanılıyor.
Birçok faydası olan ozonun olumsuz özellikleri de bulunuyor.

ÖrneÄŸin bilinçsiz olarak kullanılan ozon karaciÄŸer baÅŸta olmak üzere insan saÄŸlığına zararlı oluyor.

0.12 düzeyini aÅŸmadığı sürece birçok avantajı olan ozon 0.12 seviyeyi aÅŸtığı zaman insan saÄŸlığına zararlı gaz olarak görülüyor.

Neden ozonlama yapılır? Sorusunu pratikte iÅŸyerinizde ya da evinizde temizlik amacıyla uygulamak ve ozonun avantajlarını yerinde görmek istiyorsanız profesyonel kadromuz ile hizmetinizdeyiz.

#nedenozonlamayapılır #ozonlama #ozon #ozonlamafaydaları #nemalma #nemkurutma