Neden Sıva Kurutma Yapılmalı

Neden Sıva Kurutma Yapılmalı sorusuna verilebilecek birçok cevap mevcuttur. Öncelikle sıva kurutma yapmak hem binanızın sağlıklı olmasına sağlar hem sağlam olur.

Neden Sıva Kurutma Yapılmalı

Neden Sıva Kurutma Yapılmalı sorusuna verilebilecek birçok cevap mevcuttur.

Öncelikle sıva kurutma yapmak hem binanızın saÄŸlıklı olmasına yardımcı olmakta hem de sıva üzerine yapılan yalıtım malzemesi, boya, badana, duvar kâğıdı gibi malzemelerin iÅŸlevlerini daha iyi yerine getirmeleri ve daha uzun ömürlü olmalarını saÄŸlamaktadır.

Sıva kurutma iÅŸlemi muhakkak bir sıva kurutma cihazından faydalanarak yapılması gerekmektedir. Firmamız çeÅŸitli büyüklükte alanlarda kullanabilmeniz için bünyesinde makine parkuru ile sıva kurutma iÅŸlemlerinizde hizmetinizdedir.

Sıva kurutma eğer bir kurutma cihazından faydalanılmadan yapılırsa ilerleyen zamanlarda yaş olan sıva betonu etkileyecek ve binada bazı deformasyonlar meydana gelmeye başlayacaktır.

Aynı zamanda yaÅŸ sıvanın üzerine uygulanan ve ilk baÅŸta saymış olduÄŸumuz diÄŸer malzemelerde iÅŸlevlerini yerine getiremeyecekler ve bu durumda binanın dışarıdan bakıldığında kötü görünmesine sebep olacaktır.

Sıva kurutma, kurutma cihazı ile çok daha kısa zamanda ve saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yapılabilmektedir.

Yüksek üfleme gücüne sahip olan sıva kurutma cihazları kullanımı ile sıvanın kendi kendine kuruması beklenmeden sıva yapıldıktan hemen sonra kurutma cihazı ile uygulamaya baÅŸlanmalıdır.

Bina her ne kadar ilk yapıldığı anda sudan faydalanıldıysa da ilerleyen zamanlarda binanın en büyük düÅŸmanı su olur diyebiliriz.

Gerek dış etkenlerden gelen su ( yaÄŸmur, kar, tipi, dolu vb.) gerekse de iç etkenlerden kaynaklanan su ( su tesisatından olabilecek bir kaçak ihtimali) binaya zarar vermektedir.

EÄŸer sıva kurutma saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yapıldıysa söz konusu bu dış ve iç etkenler binaya çok daha az zarar vermekte ve ilerleyen dönemlerde sıvanın nemlenmesinin önüne geçmektedir.

Neden sıva kurutma yapılır sorusuna verilebilecek en önemli cevap ise binanın ilerleyen zamanlarda çok daha saÄŸlıklı ve uzun ömürlü olarak kullanılmasına yardımcı olduÄŸu denilebilir.

Sıva nem kurutma yapıldığında binada nemlenme ihtimali çok düÅŸük olmakla birlikte bina içerisinde bulunan diÄŸer malzemeler beton ile bütünleÅŸmekte ve binanın sıcak ve soÄŸuÄŸu iletmemesini saÄŸlamaktadır.

Sıva nem kurutma cihazları kullanımı kolay olmakla birlikte özellikle yeni yapılan inÅŸaatlarda çalışabilmesi için zorlu ÅŸartlara hazırlıklı bir ÅŸekilde üretilmiÅŸtir.

Son derece teknolojik bir cihaz olmasının yanı sıra, taşınabilirliÄŸi ve durmadan çalışabilme özelliÄŸi ile sıva kurutma iÅŸlemini beklenenden çok kısa bir sürede yapabilmektedir.

Sıva kurutmanın faydası olarak sayabileceÄŸimiz en önemli kriterlerden birisi de ekstra maliyetlerden kurtulma ve inÅŸaatı zamanında teslim edebilmek diyebiliriz.

EÄŸer sıva kurutma zamanında yapılırsa bina içerisinde ve dışarısında kullanılan ekstra malzemeler bir kere kullanılacak ve iÅŸlevlerini yerine getirebileceklerdir.

Bu iÅŸlem yapılmadığı takdirde ise bu malzemeler deformasyona uÄŸrayacağından dolayı yeniden yapılması gerekecek bu durumda hem ekstra mali külfete hem de zaman kaybına neden olacaktır.

Neden sıva kurutma yapılmalı dendiÄŸinde aslında yapılan yapının saÄŸlıklı olarak kullanılabilmesi ve ilerleyen dönemlerde yapının kullanımı sırasında daha az sorun çıkarması için cevabı verilebilmektedir.

EÄŸer yapı tamamlandıktan sonra nem almaya baÅŸladı ise ve ortada ekstra bir durum ( su kaçağı, aşırı yaÄŸmur ve tipi vb.) yok ise bu nem almanın sebebi kesinlikle sıvanın zamanında ve saÄŸlıklı kurutulmamasından kaynaklanmaktadır.

Bu durum da sıvadaki nem alındıktan sonra tekrar sıva uygulaması yapılmalı ve sıva hızlı bir şekilde tekrardan kurutulmalıdır. Bu durum hem binayı yaşam alanı olarak kullanabilmeyi engellemekte hem de ekstra maliyetlere sebep olmaktadır.

Sıva kurutmanın yararları olarak saymış olduÄŸumuz bu maddeler en önemli olanlarıdır.

Sıva kurutma eÄŸer zamanında ve olması gereken gibi kurutma cihazı yardımı ile yapılırsa pek çok faydayı beraberinde getirmekte ve binayı uzun yıllar boyunca saÄŸlıklı ve sorunsuz bir ÅŸekilde kullanmamızı saÄŸlamaktadır.

Neden sıva kurutma yapılmalı sorusuna yukarıda belirtmiÅŸ olduÄŸumuz maddelerin ışığında tek bir cümle ile özetlememiz gerekirse eÄŸer bu cümle;

Bina içerisinde saÄŸlıklı, uzun süreli, ekstra maliyete sebep olmadan ve yaÅŸam kalitesini düÅŸürmeden oturmak istiyorsanız sıva kurutmayı zamanında ve kurutma cihazından faydalanılarak yaptırmanız gerekmektedir diyebiliriz.

#nedensıvakurutmayapılmalı #sıvakurutma #sıvanemkurutma