Ozonlama Ne Ä°ÅŸe Yarar

Ozonlama ne işe yarar? oksijen molekülünün 3 atomdan oluşmuş haline ozon gazı deniliyor. Ozon kötü koku diğer adı ile pis kokuları alır ortamı arındırır.

Ozonlama Ne Ä°ÅŸe Yarar

Ozonlama ne iÅŸe yarar oksijen molekülünün 3 atomdan oluÅŸmuÅŸ haline ozon gazı deniliyor.

2 atomdan oluÅŸan oksijen molekülü ise atmosferde mevcut olan ve insanların nefes almasını baÅŸka bir deyiÅŸle yaÅŸamasını saÄŸlayan oksijen gazı oluyor.

DoÄŸal olarak atmosferde bulunan ozon gazı, atmosferin en üst tabakasında yer alan mavi renkte ve keskin kokulu bir gazdır. Bu bölgeye ozon tabakası da deniliyor.

Ozon tabakasının kızılötesi ışınları engellediÄŸi ve canlıların da bu sayede yaÅŸadığı düÅŸünüldüÄŸünde (EÄŸer ozon tabakası kızıl ötesi ışınları engellemeseydi dünyadaki her ÅŸey yanardı ve canlılar da yaÅŸayamazdı)

Ozonun önemi bir kez daha ortaya çıkmasına raÄŸmen kullanılan kokular, egzoz gazları, ev ve fabrikalardan çıkan dumanlar ozon tabakasını olumsuz olarak etkiliyor.

Ozon gazı bakterileri, virüsleri, mantarları ve küf gibi mikro organizmalara yaÅŸam hakkı vermiyor ve çoÄŸalmalarını engelliyor.

Ozonun bu özelliÄŸi kötü kokuların ve hijyenik olmayan oluÅŸumların insan saÄŸlığına verdiÄŸi olumsuz koÅŸulları engelliyor.

Ozon, dünya yüzeyindeki en güçlü dezenfektan maddesi olduÄŸu için birçok sektörde kullanılıyor.

Ozonun etkisi yapılan bir araÅŸtırmaya göre klordan 3000 kat daha fazla güçlü olduÄŸundan dolayı su arıtma tesislerinde de kullanım alanına sahiptir.

1 gram ozonun 1 ton suda bulunan zararlı organizmaları kısa sürede öldürdüÄŸü düÅŸünüldüÄŸünde ozonun gücü daha iyi anlaşılıyor.

Atmosferin üst tabakalarında ya da alçak tabakalarında oluÅŸan fırtına ve ÅŸimÅŸekler ile meydana gelen ozonu insanlar da teknolojinin imkanlarını kullanarak ozonlama makineleri ile oluÅŸturuyor.

Ozonlama ne iÅŸe yarar? Sorusuna verilecek en iyi yanıt içme suları ile havada, yüzme havuzunda ve kötü kokulardan temizlikte dezenfeksiyon olarak kullanılmaya yarar cevabı vermek mümkündür.

Su ozonlama, hava ozonlama, havuz ozonlama, ozonun bakterilere küflere ve virüslere aynı zamanda da sigara ve benzeri ÅŸeylerin yaydığı kötü kokulara karşı kullanıldığında bunları giderici etkisi de bulunuyor.

SaÄŸlık alanında ve güzellik sektöründe de kullanılan ozon, doÄŸal bir arıtıcı olduÄŸu için, güvenilir bir ÅŸekilde kullanılan en güçlü oksidan olduÄŸundan dolayı, havuz gibi yerlerde kullanılan en saÄŸlıklı dezenfektan özelliÄŸinden, yan etkisi bulunmadığından ve çevre dostu olduÄŸundan temizlik sektörü de dahil olmak üzere birçok sektörde yaygınlaÅŸarak kullanılıyor.

Ozonun Faydaları
-DoÄŸal ortamda oluÅŸan yani atmosferde bulunan ozon insanları ölümcül radyasyondan kurtarıyor.
-Küf, rutubet, virüs ve bakterileri yok ederek hijyenik bir ortam saÄŸlıyor.
-Kistleri, sporları, mayaları, fungusları ve benzerlerini yok ediyor.
-Havada bulunan yangın sonrası kokular ile duman, is, sigara kokusu gibi kokuları yok ediyor.
-Yağları ve benzerlerini elimine ediyor.
-Kükürt, demir, hidrojen sülfatı okside ediyor.
-Suyu içindeki zararlı bakterilerden temizliyor.
-Suyun berrak olmasını sağlıyor
-Suyu taze tutuyor.
-Ä°nsanların cildini gençleÅŸtiriyor.
-BaÅŸta kanser olmak üzere bir çok hastalığa iyi geliyor.
Klor gibi kanserojen içerik taşımayan ozon için ozonlama ne iÅŸe yarar? Sorusunu soranlar, bu sorularının cevaplarını uygulamalı olarak alabilirler.

Bunun için ozon temizliÄŸi ile mekanları temizleyen temizlik firmamızın deneyimli elemanlarını aramaları yeterlidir. 

#ozonlama #ozon #ozonlamaneiÅŸeyarar #araçozonlama #tekstilozonlama #kötükokualma #piskokualma