Ä°nÅŸaat Kurutma

İnşaat kurutma işinde uzman personellerimiz, üstün performansa sahip kurutma cihazlarımız ve müşteri memnuniyetini esas alan çalışmalarımız ile hizmetinizdeyiz.

Ä°nÅŸaat Kurutma

Ä°nÅŸaat kurutma iÅŸinde uzman personellerimiz, üstün performansa sahip kurutma cihazlarımız ve müÅŸteri memnuniyetini esas alan çalışmalarımız ile hizmetinizdeyiz.

Ä°nÅŸaat beton nemi kurutma cihazı satış ve kiralamasını yapmakta olan firmamız aracılığı ile temin edebileceÄŸiniz kurutma cihazlarımız ile inÅŸaat sırasında atmış olduÄŸunuz betonun nemini çok kısa süre içerisinde ortamdan uzaklaÅŸtırabilir ve betonun formunu kazanmasını saÄŸlayabilirsiniz.

Beton üzerinden nem oluÅŸumunun sebebi betonun ilk atıldığında su ile birleÅŸmiÅŸ olduÄŸundan dolayı cıvık bir halde temele yerleÅŸmesinden kaynaklanmaktadır.

GeçmiÅŸ zamanlarda beton atım iÅŸlemi yapıldıktan sonra günlerce hatta aylarca betonun bu halinden kurtulması ve kuruması beklenirdi.

Bu sebeple inÅŸaat kurutma çalışmaları genelde yaz aylarında yapılır, betonun kuruması için güneÅŸin yeryüzüne dik ışınlarından faydalanmaya çalışılırdı.

Ancak bu kurutma iÅŸlemi için hem aylarca beklemek gerekir hem de kurutma sonunda tam olarak istenilen ve olması gereken kurutma yakalanamazdı.

Ayrıca bu tarz bir kurutma iÅŸleminden geçen betonun üzerine uygulanacak olan yalıtım malzemeleri de iÅŸlevlerini yerine getiremez aksine betona zarar verirdi.

Günümüzde teknolojinin geliÅŸmesiyle birlikte üretilen kurutma cihazları sayesinde beton kurutma iÅŸlemleri çok kısa sürede sonuçlandırılmaktadır.

Üstelik bu iÅŸlemler son derece saÄŸlıklı bir ÅŸekilde gerçekleÅŸtirilerek geçmiÅŸ zamanlarda olduÄŸu gibi aylarca beklemekte bu cihaz ile son bulmaktadır.

Kurutma cihazları yüksek üfleme güçleri sayesinde betonu sadece yüzeysel olarak deÄŸil, derinlemesine kurutmakta ve beton alanın alt yüzeyinde bulunan nemliliÄŸi ortadan kaldırarak betonun yüzeyine çıkmasını engellemektedir.

Bu engellemeyi ise kurutma cihazı ortamda bulunan nemi yoğunlaştırarak yapmaktadır. Bu yoğunlaşma işlemi sırasında ortamda bulunan fazla nem cihazın kendisine monte edilmiş olan deposunda biriktirilmektedir.

Bu deponun kapasitesine göre kurutma cihazı ara vermeden çalışabilmektedir.

Bu kapasiteyi arttırabilmek mümkün olmamakla birlikte deponun çıkış kısmına takılabilecek bir adet tahliye hortum aparatı ile yoÄŸunlaÅŸtırılarak su haline getirilen nem depoda biriktirilmeden direk dışarıya tahliye edilebilmekte ve bu sayede kurutma cihazı ara vermeden çalışmasına devam edebilmektedir.

Ä°nÅŸaat kurutma cihazı bünyesinde barındırdığı bir diÄŸer özellik ise her türlü inÅŸaat ÅŸartında ve zorlu hava koÅŸullarında herhangi bir performans düÅŸüÅŸü yaÅŸamadan çalışabilmesidir.

Kurutma cihazlarımız sadece ortamda olması gereken nem dengesini saÄŸlamamakta aynı zamanda ortamda bulunan havayı da temizlemekte ve çok daha yaÅŸanabilir bir ortam saÄŸlayabilmektedir.

Kurutma cihazlarımızın tamamı taşınabilir özelliklere sahip olup, kauçuk tekerlekleri sayesinde sadece basit bir itme gücü ile hareket edebilmekte ve yüksek alanlarda oluÅŸan nemlenme sorununa çözüm oluÅŸturabilmektedir.

Kurutma cihazlarının kullanımı normal bir nem alma cihazı ya da klima cihazını kullanmak kadar kolay olmakla birlikte aynı mantıkla hareket etmektedir.

Nem ortamda hava sirkülâsyonunun yetersiz olduÄŸu ya da aşırı sıcak hava ile aşırı soÄŸuk havanın aynı ortamda çarpışmasından kaynaklanan bir durumdur.

Bu durumun önüne geçebilmek için ortamda bulunan havanın belirli bir aralığa çekilmesi ve bu sayede nem dengesinin saÄŸlanması gereklidir.

Bu nem dengesi elektrikli ısıtıcılar, hızlı dönüÅŸ gücüne sahip hava üfleyiciler kullanarak saÄŸlanamamaktadır.

Nem dengesini saÄŸlamak için betonun sadece yüzeysel olarak deÄŸil bir bütün olarak ısıtılması gerekmekte ve bu ısıtılma iÅŸlemi yapılırken de beton atımı gerçekleÅŸtirilmiÅŸ alanın tamamının eÅŸit bir ÅŸekilde bu ısıtma iÅŸleminden yararlanması gerekmektedir.

Ä°ÅŸte bu sebeple inÅŸaat zemin nemi kurutma iÅŸlemlerinde sadece kurutma cihazından faydalanmak istenilen türde sonuçları verecek ve bu cihazın kullanımının ardından inÅŸaat üzerine atılmış olan zemin betonunda bir daha nemlenme sorunu ile karşılaÅŸma ihtimali minimum seviyeye indirilecektir.

Ä°nÅŸaat kurutma firması olarak firmamızdan satın alma ya da kiralama yöntemleri ile temin edebileceÄŸiniz cihazlarımız adresinize kadar teslim edilmekte ve teslim sırasında çalışma esnasında gerekli olabilecek tüm aparatlar tarafınıza iletilmektedir.

Teslim esnasında uzman personellerimiz tarafından kurutma yapılacak beton alanı görüleceÄŸinden dolayı, cihazın nasıl konumlandırılması gerektiÄŸi ve cihazın kullanımı hakkında gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Ä°nÅŸaat kurutma inÅŸaat sektörünün geliÅŸimi ve daha fazla inÅŸaat yapabilmesi için son derece önemli bir iÅŸ kolu olmuÅŸ durumdadır.

Çünkü beton neminin hızlı ve saÄŸlıklı bir ÅŸekilde kurutulması inÅŸaatın her zamankinden çok daha hızlı ve herhangi bir problem olmadan ilerlemesine yardımcı olmaktadır.

#inşaatkurutma #inşaatnemkurutma #inşaatkurutmacihazı #kiralıkinşaatkurutmacihazı #inşaatkurutmafirması