Alçı Kurutma

Alçı kurutma özellikle inşaat sektöründe yapının iç kısmında muhakkak uygulanması gereken bir işlem olup hızlı kuruması için mutlaka alçı kurutma cihazı kullanılmalı

Alçı Kurutma

Alçı kurutma özellikle inÅŸaat sektöründe yapının iç kısmında muhakkak uygulanması gereken bir iÅŸlem olup hızlı kuruması için mutlaka alçı kurutma cihazı ile kurutulması gerekir.

Alçı nem kurutma alçı uygulamasının tamamlanmasının hemen ardından yapıldığından saÄŸlıklı bir kurutmadan söz edilebilir.

Aksi takdirde alçının nemi uygulamadan hemen sonra alınmazsa alçı çok kısa bir zamanda deformasyona uÄŸrayarak ÅŸeklini kaybetmektedir.

Nemli alçı kurutma iÅŸlemi çok titizlikle ve kontrollü bir ÅŸekilde yapılması gereken bir iÅŸlemdir.

Nem olmuÅŸ bir alçı bir an önce kuruması gerekiyorsa ve alçının nemliliÄŸi yüzünden sonrasında yapılacak olan iÅŸlemler gecikiyorsa mutlaka nem alma kurutma cihazı kullanılması yerinde bir karar olacaktır.

Alçı kurutma cihazı yüksek üfleme gücünü eÅŸit bir ÅŸekilde nemlenmiÅŸ olan alçının tamamına vermekte ve bu sayede alçının tüm kısımları eÅŸit derecede kurutulmuÅŸ olmaktadır.

Kurutma cihazı ile kurutulan bir alçının deformasyon yaÅŸama ÅŸansı olmadığı gibi dış etkenlere baÄŸlı olarak nemlenme olayına yakalanması da mümkün olmamaktadır.

Alçı nemden çok kolay etkilenen bir yapıya sahiptir.

EÄŸer alçı uygulamasının ardından kurutulması konusunu göz ardı edilir, ya da ertelenirse alçı kısa bir süre sonra kendisini salacak ve yapılan alanda çok kötü bir görüntüye sebep olacaktır. 

Alçı her ne kadar su ile karıştırılarak yapılan bir malzeme de olsa uygulandıktan sonra alçının en büyük düÅŸmanı yine su olmaktadır.

Bina yapım sırasında alçı ve sıva uygulaması gerekliliÄŸi doÄŸrultusunda önemi çok büyüktür.

Sıvayı oluÅŸturmakta olan malzemelerin kaliteli malzemelerden olması önemli olduÄŸu kadar alçının malzemelerinin de bir o kadar kaliteli malzemeden oluÅŸması gerekmektedir.

Bu sebeple eÄŸer gerekli görülürse alçı sıva üzerine uygulanmadan önce kurutulma iÅŸleminden geçirilmeli ve ondan sonra uygulanmalıdır. Elbette alçıyı kurutmak için kullanılması gereken tek ÅŸey kurutma cihazı olmalıdır.

Alçı KendiliÄŸinden Hızlı Kurur mu?

Alçı kendiliÄŸinden kurumaya bırakıldığında hızlı bir ÅŸekilde kuruyabilecek bir malzeme deÄŸildir.

Alçının kendi kendini kurumasını beklemek baÅŸta zaman kaybına neden olduÄŸu gibi ilerleyen dönemlerde alçı üzerine uygulanacak olan materyallerin alçının üzerinde iÅŸlevlerini yerine getirememesi ve alçı ile birlikte deformasyona uÄŸramasına neden olmaktadır.

Bu sebeple alçı kurutma cihazı alçınızı kurutma ve alçınızın üzerinde mevcut olan nemi kurutma da en büyük yardımcınızdır.

Kurutma cihazları yaptığınız alçıyı tahmininizden çok daha kısa bir sürede kurutmak ile kalmamakta aynı zamanda alçınızın nem dengesini saÄŸlayarak bir daha nemlenme olayı ile karşılaÅŸmasına da en başından engel olmaktadır.

Kurutma cihazları alçı yapılan alanın büyüklüÄŸüne göre deÄŸiÅŸmekle birlikte genel anlamda en büyük alanları bile 1 ay gibi kısa bir sürede gerekirse aralıksız çalışarak kurutmakta ve size büyük zaman kazandırmaktadır.

Alçı kurutma hizmeti vermekte olan firmamız aracılığıyla uygulamasını yaptığınız alçıları bünyemizde bulunan cihazlarımız ile kısa süre içerisinde ve saÄŸlıklı bir ÅŸekilde kurutmaktayız.

Kiralık Alçı Kurutma Cihazı Var mı?

Firmamız ile irtibata geçip bize cihazı kullanmak istediÄŸiniz açık adresi vermeniz alçınızın kurutulması için yeterli olmaktadır.

Cihaz parkurumuz içerisinde alçı yaptığınız alanın kapasitesine en uygun cihaz adresinize kadar getirilmekte ve kullanımı hakkında kısa bir bilgilendirmeden sonra cihaz çalışır bir ÅŸekilde tarafınıza teslim edilmektedir.

Ä°nÅŸaatlarınızda kullanmak için direk cihazı satın alabileceÄŸiniz gibi, kısa süreli ve dönemsel çalışmalarınız için de cihazı kiralayabilir ve alçılarınızı bir an önce kurutup daha fazla nem oluÅŸmasını önleyebilirsiniz.

Alçı kurutma firması olarak firmamız müÅŸteri memnuniyetini ön planda tutmakta olup, hizmetimiz sadece cihazı adresinize getirmek ile sınırlı kalmamaktadır.

GerektiÄŸinde kurutma iÅŸlemi için personel saÄŸlanmasından, cihazın herhangi bir problem çıkarmasından doÄŸan sorunlar ile ilgilenmesi için teknik servis personelinin cihaz tamiri için temin edilmesine kadar uzayan bir hizmet yelpazemiz bulunmaktadır.

Alçı nemi kurutma iÅŸlemi son derece önemli bir iÅŸlem olup, kesinlikle ihmal ve göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

Alçı Kurutma iÅŸlemi için uygulamanın tamamlanmasının hemen ardından vakit kaybedilmemesi ve kurutma iÅŸleminin hemen baÅŸlaması hem kurutma süresini kısaltacak hem de alçının niteliÄŸini korumasını saÄŸlayacaktır.

#alçıkurutma #alçınemkurutma #alçınemikurutma #alçıkurutmacihazı #alçıkurutmafirması #alçıkurutmahizmeti