Duvar Kurutma

Duvar Kurutma özelikle yeni yapılmakta olan inşaatlar başta olmak üzere tüm yapı işlerinde çok önemli olan nem alma kurutma işlemlerinin başında gelmektedir.

Duvar Kurutma

Duvar Kurutma özelikle yeni yapılmakta olan inÅŸaatlar baÅŸta olmak üzere tüm yapı iÅŸlerinde çok önemli olan kurutma iÅŸlemlerinin başında gelmektedir.

Duvar nemi kurutma iÅŸlemini yapabilmek için farklı yöntemler bulunmaktadır.

GüneÅŸ ışığı ile kurutma iÅŸleminden, elektrikli ısıtıcılar yardımıyla kurutmaya kadar pek çok farklı yöntem ile nemli duvarlar kurutulabilmektedir.

Ancak bu yöntemler ile kurutulan duvarlarda nem sorunu çok geçmeden tekrar yaÅŸanmakta ve zaman ve yapılan masraflar boÅŸa gitmektedir.

Duvar kurutma cihazı ile nemli duvarlar kurutulabilmektedir.

Ayrıca kurutma cihazı ile kurutma yapılması zaman bakımından çok daha kısa sürdüÄŸü gibi, duvarın saÄŸlığı ve iÅŸlevini geri kazanması açısından da pek çok kazanımları beraberinde getirmektedir.

Duvar nemi genelde duvarın yapılma aÅŸamasından geçirdiÄŸi zamana kadar meydana gelen pek çok farklı olayların sonucu olarak deÄŸerlendirilebilir.

Ancak genel anlamda en çok sebep olan durum bina yapımı sırasında duvarların saÄŸlıklı bir ÅŸekilde kurutulmaması olmaktadır.

Ä°nÅŸaat yapımı esnasında saÄŸlıklı bir kurutma iÅŸlemi yapılmayan duvarlar ilerleyen zamanlarda nemlenme olayı ile karşı karşıya kalmakla birlikte iyi kurutulmayan duvarın üzerine yapılan yalıtım badana ve boya iÅŸlemleri de iÅŸlevlerini zamanla yitirecek ve deformasyona uÄŸrayacaktır.

EÄŸer bina yapımı sırasında duvarlar kurutma cihazı ile kurutulursa hem binanın nemlenme sorunu ile karşılaÅŸması düÅŸük bir ihtimal olacak, hem de duvarın üzerine uygulanacak olan materyaller iÅŸlevlerini yerine getirebileceklerdir.

EÄŸer duvar kurutma iÅŸleminde kurutma cihazı kullanılmış ve buna raÄŸmen yine de nemlenme sorunu ile karşılaşılmış ise bu sorunu da çözecek olan yine kurutma cihazı olacaktır.

Bu ÅŸekilde bir durum yaÅŸanırsa nemlenme sorununa neden olan sebep duvarın içinde bulunan su borularından kaçabilme ihtimali olan su olabilir.

Bu durumu tam olarak netleÅŸtirebilmek için evinizin bütün musluklarını kapattıktan emin olduktan sonra gidip su saatine bakmak olmalıdır.

EÄŸer hiçbir ÅŸekilde evde su akışı olmamasına raÄŸmen su saati dönüyorsa duvarların içerisinde bulunan su borularında bir çatlak olabilir.

Bu durumu netleÅŸtirdikten ve arıza giderildikten sonra kurutma cihazı ile nemlenen ve kötü bir görüntüye sebep olan duvar tekrardan kontrollü ve yavaÅŸ bir ÅŸekilde kurutulmalı ve sonrasında üzerine uygulanmak istenen materyaller uygulanmalıdır.

Nemli duvar kurutma karşıdan bakıldığında aslında çok zor bir iÅŸ olmamakla birlikte uygulanması sırasında pek çok konuya dikkat edilmeli ve o ÅŸekilde uygulanmalıdır.

Bu iÅŸlem yapılırken özellikle kullanılan kurutma cihazının yüksek teknolojiye sahip ve yüksek üfleme gücüne sahip olması çok önemli olmakla birlikte kurutulacak duvara uzak mesafeden de aynı güç ile üfleme gerçekleÅŸtirebilmesi duvarın tamamının tek bir nokta üzerinden kurutulması için son derece önem teÅŸkil etmektedir.

Duvar kurutma iÅŸlemi yapılırken kurutma cihazının dayanıklı olması da bir cihazda olması gereken baÅŸlıca özelliklerden birisidir.

Cihaz hem inÅŸaat ortamında çalışmaya hem de özellikle kış aylarında kötü hava koÅŸullarında performansından bir ÅŸey kaybetmeden kurutma yapabilmelidir.

Duvar kurutma firması olarak bünyemizde bulunan tüm cihazlar yukarıda saymış olduÄŸumuz özelliklere ek olarak acil bir ÅŸekilde kurutmanız gereken nemli duvarlarınızı hiç ara vermeden çalışarak ve bu çalışma esnasında performansından ödün vermeden alanın kurutma iÅŸleminin süresini 1/3’e kadar düÅŸürmekte ve daha kısa sürede nemin dağılmasını saÄŸlamaktadır.

Duvar kurutma firmaları genel anlamda cihazlarının performansına güvenmekte olup, ilerleyen zamanlarda performans düÅŸmeleri yaÅŸayabilmekte bu durumda kurutma iÅŸleminin uzun sürmesine neden olmaktadır. 

Ancak firmamızdan satın alacağınız ya da kiralayacağınız kurutma cihazının performansının hiçbir ÅŸekilde düÅŸmediÄŸini gördüÄŸünüzde ve ilk çalıştırmaya baÅŸladığınız an ile üzerinden saatler geçtikten sonraki an arasından hiçbir fark göremediÄŸinizde cihazımızın performansına tam anlamıyla gözlerinizle ÅŸahit olacaksınız.

Duvar kurutma firmamız ile kontrollü, saÄŸlıklı ve kısa süre içerisinde yapılmakta olup, geri kalan zamanda inÅŸaatınızın diÄŸer iÅŸleri ile ilgilenip inÅŸaatınızı tahmininizden daha kısa süreler içerisinde bitirebilirsiniz.

#duvarkurutma #duvarnemkurutma #duvarnemikurutma #ıslakduvarkurutma #duvarkurutmacihazı