Åžap Kurutma

Şap kurutma son derece hassas bir uygulama olup atılan şap bir an önce kurutulması gerekli eğer zamanında kurutulmaz ise bir süre sonra çatlamalara yol açar.

Åžap Kurutma

Åžap kurutma son derece hassas bir uygulama olup atılan ÅŸap bir an önce kurutulması gerekli eÄŸer zamanında kurutulmaz ise bir süre sonra çatlamalara yol açacaktır.

Her türlü binada kullanılan ÅŸap, doÄŸru bir ÅŸekilde kurutulmazsa ilerleyen zamanlarda nemlenme sorunu ile karşı karşıya kalacaktır.

Islak ÅŸap kurutma iÅŸleminin doÄŸru bir ÅŸekilde yapılabilmesi için öncelikle kullanılacak cihazın mutlaka ÅŸap kurutma cihazı olması gerekmektedir.

Åžap kurutma cihazı dışında farklı ısıtıcı cihazlar ile yapılacak kurutma iÅŸlemlerinden sonuç alabilmek imkânsızdır.

Nemli ÅŸap kurutma iÅŸi kurutma cihazının dışında gündelik hayatta aslında ısınmak için kullanmakta olduÄŸumuz elektrikli ısıtıcılar ile yapılmaya çalışılmaktadır.

Bu tarz ısıtıcılar ÅŸapın sadece üst yüzeyini kurutmakta olup bu kuruluk da geçici olmaktadır.

Nasıl bir elektrik sobasının odanın içerisinde yaktığınızda oda o an için sıcak oluyor, kapattığınızda birden soÄŸuyorsa, ÅŸap da ilk baÅŸta elektrikli ısıtıcının verdiÄŸi sıcaklık ile kuruyor ancak ısıtıcı kapatıldığında anında eski ıslak haline geri dönüyor.

Bu durum fark edilmeden ıslak ÅŸapın üzerine baz uygulamalar yapılmaya çalışılırsa yapılacak olan uygulamanın mahiyetine göre deÄŸiÅŸkenlik gösteren durumlar ortaya çıkmakta.

ÖrneÄŸin ahÅŸap yapılacak ise ÅŸap da olan ıslaklık sebebiyle ahÅŸap ÅŸiÅŸmekte ve deformasyona uÄŸrayarak kullanılamaz hale gelmektedir.

Ya da epoksi malzeme uygulanacak ise yer yer çatlaklar oluÅŸmakta ve görsel olarak düz ve pürüzsüz bir zemin elde edebilmek mümkün olmamaktadır.

Åžap kurutma sadece nemlenme sorununun önlemek ile kalmamakta, aynı zamanda zeminin üzerine uygulanacak olan diÄŸer materyaller için en doÄŸru zemini hazırlamaya katkı saÄŸlamaktadır.

Åžapın atılma amacı tırtırlı ve düz olmayan beton zemini düz ve pürüzsüz bir hale getirerek zemin üzerine uygulanacak olan diÄŸer materyallerin iÅŸlevlerinin daha rahat yerine getirebilmesi ve zarar görmemesini saÄŸlamaktadır.

Ancak sadece ÅŸapın atılmasıyla bu faydaları saÄŸlayabilmek mümkün olmamaktadır. Åžapın doÄŸru atılması kadar doÄŸru bir ÅŸekilde kurutulması da çok önemlidir.

Åžapı kurutmak için özel olarak üretilen ÅŸap kurutma cihazlarından faydalanmak hem ÅŸapın saÄŸlıklı bir ÅŸekilde kurumasını, hem de ÅŸap kurutma iÅŸleminin çok kısa bir süre içerisinde tamamlanarak yapılacak olan diÄŸer iÅŸlere zaman ayrılmasını saÄŸlamaktadır.

Åžap kurutma cihazı güçlü motoru, geniÅŸ sıcak hava üfleme menfezleri sayesinde ÅŸap üzerinde bulunan neme sıcak hava verme suretiyle yoÄŸunlaÅŸtırıp suya dönüÅŸtürmektedir.

Suya dönüÅŸtürülen nem kurutma cihazının haznesine depolanmakta ve ortamda olması gereken nem dengesi bu ÅŸekilde saÄŸlanmaktadır.

Åžap kurutma cihazı bu iÅŸlemi ara vermeden ve sürekli bir ÅŸekilde yapabilecek ÅŸekilde tasarlanmış olduÄŸundan kurutma iÅŸlemleri tahmin ettiÄŸinizden çok daha kısa süreler içerisinde tamamlanmaktadır.

Kurutma cihazının hiç durmadan çalışabilmesini saÄŸlayan iki etmen bulunmaktadır. Bu etmenlerin ilki motor gücü ikincisi ise depo çıkış noktasına baÄŸlanan bir tahliye hortumudur.

Åžap kurutma ihtiyacınızda çaresiz kalmayın mevcut olan profesyonel cihazlarımız uygun kiralama fiyatlar ile sizlere temin edelim ve sorun olan nem ile uÄŸraÅŸmayı bize bırakın.

#şapkurutma #şapnemkurutma #şapnemikurutma #ıslakşapkurutma #nemlişapkurutma