Nemli Åžap Kurutma

Nemli şap kurutma işlemi her yapı, bina, inşaat, zemin, ev, hotel, garaj, depo gibi ortamlarda istisnasız uygulanmakta olan bir şap nem alma kurutma işlemidir.

Nemli Åžap Kurutma

Nemli ÅŸap kurutma iÅŸlemi her yapıda veya bina, inÅŸaat gibi ortamlarda istisnasız uygulanmakta olan bir ÅŸap nem alma kurutma iÅŸlemidir.

Yapıların nemlenme sorunları ile karşılaÅŸmasına engel olduÄŸu gibi, binaların zemin ve tavanlarının da düz ve pürüzsüz olmasını saÄŸlamaktadır.

Islak ÅŸap kurutma mutlak suretle kurutma cihazı ile gerçekleÅŸtirilmeli ortam ısısı ile yani güneÅŸ yardımı ile yapılmamalı.

Kurutma cihazının özellikleri açısından ÅŸap kurutmaya uygun bir ÅŸekilde üretilmesinden dolayı,

kurutma cihazı dışından uygulanacak yöntemler ve kullanılacak cihazlar ÅŸapın kurutulmasını saÄŸlamayacağı gibi ilerleyen zamanlarda nemlenme sorunlarının sıkça ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Nemli ÅŸap kurutma günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile çok kısa bir sürede çözüme kavuÅŸturulmaktadır.

GeçmiÅŸ zamanlarda aylar alan bu kurutma iÅŸlemi ÅŸu anda bir telefon kadar yakın olan kurutma cihazı ile çok kısa sürede gerçekleÅŸtirilmekte ve diÄŸer inÅŸaat iÅŸlemlerine adeta zaman yaratmaktadır.

Åžap atma iÅŸlemi tüm yapılarda uygulanmak zorundadır.

Gerek zeminin düz olması için gerekse nemlenme olayı ile karşılaÅŸma ihtimalini en aza indirgemek için suda çözünebilen ÅŸapı kullanmak mecburidir.

Åžap atma iÅŸlemi rastgele ve geliÅŸi güzel yapılamayacağı gibi kurutma iÅŸlemi de geliÅŸi güzel yapılmamalıdır. Aksi takdirde atılan betona zarar verilmekte ve bu durumda emek, para ve zaman kaybına neden olmaktadır.

Şap kurutma işlemi şap atma işleminin tamamlanmasının hemen ardından vakit kaybedilmeden ve beklenmeden yapılması gereken bir işlemdir.

Åžap kurutma iÅŸlemi sırasında belirlenen sınırların kaldırılıp, kaldırılan sınırlara da ÅŸap dökme iÅŸleminin yapılmasının ardından ilk ÅŸap dökülen alandan son ÅŸap dökülen alana doÄŸru sistemli ve kontrollü bir ÅŸekilde kurutma iÅŸleminin yapılması gerekmektedir.

Åžap kurutma iÅŸlemi yapılırken alan büyük bir alan ise ÅŸap kurutma cihazının taşınabilir ve taşınma esnasında ÅŸap atılan zemine zarar vermeyecek özellikte olması gerekmektedir.

Cihazın taşınabilir olması ilk ÅŸap atılan yere götürülmesini saÄŸlayacak ve belirli bir açıyla yerleÅŸtirildikten sonra kurutma iÅŸlemine baÅŸlaması saÄŸlanacaktır.

Åžap kurutma iÅŸleminde kurutma cihazının belirli bir açıyla konumlandırılması çok önemlidir.

Åžap hassas bir malzeme olduÄŸundan dolayı gereÄŸinden fazla yakın mesafeden kurutulduÄŸunda özelliklerini kaybetmektedir.

Su da rahatlıkla çözünebilen bir malzeme olmasından dolayı fazla ısıyı gördüÄŸünde su ile birleÅŸmekte ve iÅŸlevini tam olarak yerine getirememektedir.

Bu sebeple nemli ÅŸap kurutma iÅŸlemine baÅŸlanmadan önce ne kadar bir mesafeden ÅŸapın kurutulacağı iyi bilinmelidir.

Bunun için kurutma iÅŸlemini profesyonel kiÅŸilerin yapması hem iÅŸin çabuk tamamlanmasına hem de atılan ÅŸapın gerçekten iÅŸlevini yerine getirebilmesini saÄŸlayacaktır.

Firmamızla irtibata geçerek ÅŸap nasıl kurutulur ve hangi cihaz ile kurutulmalı gibi sorulara ve sorunlarınıza destek ve cihaz kiralaması yapıyoruz.

#nemliÅŸapkurutma #nemlenmiÅŸÅŸapkurutma #ÅŸapkurutma #ÅŸapnemalma #ÅŸapnemalmakurutma